Hvad spiser hesten i naturen?

Hvad ville hesten spise i naturen? ?

Hesten er et steppedyr, der bruger størstedelen af døgnet på at æde – vandre og æde. 16 – 18 timer bruger den i døgnet på at æde. Den går på store arealer, med MANGE forskellige slags græs, urter, planter og anden beplantning – dens naturlige fødeindtag er præget af stor biodiversitet. Men hvordan er det nu lige, at det harmonerer med måden vi holder hesten på i dag?

Selvom folden synes stor, kan størrelsen næppe sammenlignes med hvad hesten ville have haft af areal i naturen. Og variationen i græs og urter er også langt fra naturens udbud – både når vi taler græs og grovfoder (hø/wrap). Dette betyder i praksis, at vi er nød til at fodre hesten med bl.a. vitaminer og mineraler ved siden af, for at dække dens behov.

Grovfoderet skal udgøre størstedelen af hestens foder, og være med til at sikre hestens indtag af fibre til opretholdelse af sund fordøjelse. Det meste grovfoder er meget ensartet, indeholder ikke ret meget andet end et par enkelte græstyper, og måske er kvaliteten ikke helt som vi kunne ønske os.

Hestens tarm er fuldt med mikroorganismer, der lever af fibre. Mikroorganismerne er super vigtige for en sund fordøjelse og en sund hest. Jo større diversitet, det vil sige jo flere forskellige slags græs og urter, jo flere af de gode mikroorganismer i tarmen = bedre fordøjelse og sundere hest!

I Agrobs Pre Alpin serie indeholder produkterne hver mere end 60 forskellige slags græs og urter og kvaliteten er bare helt i top. En perfekt måde at højne kvaliteten af den daglige grovfoderration, sikre en større diversitet i foderet og dermed komme tættere på naturen ?